Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý 3.10.

3. 10. 2023

Úkoly:

ČJ - úkol:

Zkrácený horní zátrh (ŽA str. 35/ poslední 3 řádky, několikrát obtáhnout první vzor, pak každý tvar jednou)

Písmenka SsMm - dnes jsem poslala dětem domů všechna písmenka, prosím vystřihnout aktuální, opatřit iniciály, zagumičkovat do 4 hromádek, vložit do pouzdra a děti si ve škole založí do desek

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ(půlená)

Hláska a písmeno M, hra Slovo na M tě probudí, tvarování tiskacího M z drátku, psaní tiskacího M (ŽA str. 82/ 2 řádky). Sluchové vnímání ŽA str. 34/mod), délka slabik, hra Mimozemšťan (ŽA str. 32/červ + str. 34/červ). Psaní - horní zátrh (ŽA str. 33/dokončení 3ř).

 

2. hodina ČJ

Hláska a písmeno M - A,B,C,D s Michalem (viz odkaz). Práce s obrázkem, vyhledávání slov na M (ŽA str. 34/zel). Zrakové vnímání - barevné vykreslování dle nápovědy (ŽA str. 34/žlu). Psaní - zkrácený horní zátrh (ŽA str. 35/3ř).

ČJ - odkaz pro hodinu, A,B,C,D s Michalem - M: https://www.youtube.com/watch?v=1FAXsTW1NLc

 

3. hodina MA

Hra Molekuly (po třídě se spojujeme do skupin a zase podle počtu skupinu rozdělujeme). Rozdělujeme podle zadání (MA 19/6). Skládáme čtverec na čtvrtiny (MA 17/8 + 19/8). Evidence tvarů a barev (MA 20/1). Krokování se složeným pokynem (MA 20/3).

 

4. hodina PRV

Dramatizace situace chování ve třídě, prevence nežádoucího chování, jak by to mohlo dopadnout dobře (PRV str. 12/3). Povídání s kamarádem, co má rád, co mu dělá radost + zakreslení do prázdného okénka (PRV str. 12/4). Každý jsme jiný - hra s figurkou Myslím si, kreslení svého portrétu do okénka (PRV str. 10/1+2). PRCH - prevence šikany a rasismu.

 

5. hodina VV

Písmenko M (koláž, stříhání dle šablony, lepení).