Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý 9.1.

9. 1. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení slabik, slov + vykreslování obrázku (List/ úterý)

2) Psaní - opis věty 3x (Pís str. 25/dole - větu děti nejdřív obkreslí a pak ji ještě 2x napíší na volné řádky)

PRV - úkol:

1) Letáky s potravinami - budeme potřebovat i ve středu (kdyby někdo přišel až ve středu, ať má s sebou :-)

 

Co jsme dnes dělali:

1. hodina ČJ/půlená

Hláska a písmeno Dd - vymýšlení slov na písmenko, práce se Zásobníkem, skládání slov z písmenek podle obrázků (v Pís str. 25/nahoře). Psaní slov psacím písmen (Pís str. 25/dopis, dům, deset, datel). Hra Na mazálka (SL str. 33/hra dole).

 

2. hodina ČJ

Hra Lovci perel (děti hledají na chodbě 5 kartiček s velkými psacími písmeny D,O,P,I,S, na připravené papírky zapisují písmenka v tiskacích tvarech a skládají z nich slovo DOPIS). Čtení s porozuměním (SL str. 32/text s rámečkem na kreslení obrázku + 33/vrchní dva řádky se vzpomínkou na tvoření vánočního přání). Psaní jmen (Pís str. 25/ 2 řádky uprostřed - chybějícím dětem předepište psacím na Máju prosím).

 

3. hodina MA

Hra Sova (s řadou čísel 0-10, myslím si 1 číslo, děti se ptají matematickými otázkami, na které se smí odpovědět ano/ne). Řady čísel a rozklady (POČ str. 8/ celá + pr. lístek 98 - dobrovolně pro rychlíky). Spojování čísla s počtem předmětů (MA 57/7). Slovní úloha s popisem obrázku (MA 57/6). Hra Co se změnilo (MA 56+57/5 hledání rozdílů).

 

4. hodina PRV

V obchodě (PRV str. 34), povídání o obchodech s potravinami, pojmenovávání jednotlivých druhů zboží, přiřazování nápisů k vystaveným potravinám a nápojům (práce se samolepkami). Dolepování dalšího alespoň jednoho zboží do volného místa v sešitě (vystřihujeme zboží z letáků).

 

5. hodina VV

Potravinový plakát (skupinová práce, koláž produktů z jednotlivých odvětví, stříhání a lepení) + prezentace.