Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý 9.4.

ČJ - úkoly:

1) Čtení - slov a vět s vybíráním správné odpovědi (list/ úterý)

 

2) Psaní - přepis slov (pr. list Akvárium/ 6 řádků slov, každé slovo stačí napsat 1x)

 

Vši - prosím i dnes o prohlídku hlaviček + streptokok - upozorňuji na výskyt :-(, už to zase začíná, změny počasí a výkyvy teplot ... přeji pevné nervy

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ/půlená

A,B,C,D s Michalem - Ž (viz odkaz). Modelování písmene z různých materiálů + psaní tiskacího tvaru (pr. list Žž/ 2 vrchní řádky). Čtení vět s porozuměním a dokreslením chybějících věcí do obrázků (pr. list Obrázky). Čtyřsměrka se zvířátky (pr. list Luštěnka). Individuální čtení slov (kontrola D.Ú. - pondělní čtení).

Čj - odkaz pro hodinu:

A,B,C,D s Michalem - Ž: https://www.youtube.com/watch?v=UxRT5XbmmOk

 

2. hodina ČJ

Hláska a písmeno Žž tě probudí + určování pozice hlásky Ž ve slovech pomocí ukazování rukou. Poslech a zpěv písně Na vzduchu (viz odkaz). Čtení textu s porozuměním a barevným vykreslováním (pr. list Akvárium). Psaní - přepis písmen (pr. list Akvárium/ 6 řádků).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Na vzduchu, píseň: https://www.youtube.com/watch?v=_sIWtcNiexs

 

3. hodina MA

Nakupování - scénka s nákupem věcí a zaplacením penězi, následná diskuze, ukázka peněz reálných i papírových maket, informace o platbách platebními kartami. Kreslení zjednodušených mincí (MA 28/1). Hra Kolik je v peněženkách peněz (děti prochází chodbou s lístečkem, na kterém mají nakreslené peněženky, pokud cestou potkají stejnou peněženku, nakreslí do své odpovídající mince, až jsou hotovy, diskutujeme společně, jaké mince byly v jednotlivých peněženkách a kolik je to dohromady peněz).

 

4. hodina PRV

Měsíce a dny v týdnu, procvičování, řazení měsíců tak, jak jdou po sobě (práce s kartičkami), vykreslování měsíců dle nápovědy ve spodní liště (PRV str. 54/nahoře). Kalendáře - jejich druhy a význam pro člověka. Tvoříme list kalendáře, vypisujeme názvy dní a datumy (PRV str. 54 - datum píšeme oběma číslicemi ... 9.4., 10.4., vysvětlíme, že 4 znamená čtvrtý měsíc, tj. duben).

 

5. hodina VV

Projekt Den dobrých skutků, 2. část: Seznámení s projektem, povídání si o dobrých skutcích v pohádkách. Tvoření pamětního odznaku (obtisk do modelíny).